Recensies

Mirjam Tervoort en dochter Lila Algemene Basiscursus 22 sep 18:

Het was een gezellige en leerzame dag! Lila heeft ook veel geleerd. Ze is naar eigen zeggen “van 0 naar 20” gegaan. Bedankt.

Marien Druiven, fotocursus op 13 augustus

Beste Ab, jouw fotocursus op 13 augustus j.l. was voor mij een uitkomst om mijn ervaring in het maken van foto\'s een goede lift te geven. De indeling en verhouding van een onderwerp op een foto is niet alleen belangrijk. Goede lichtsterkte en kleuren kunnen foto\'s een geweldige sfeer geven. Nu kan ik eindelijk betere beelden maken voor de site van mijn bedrijf. Ik ben er nog niet dus een vervolgcursus zit er wel in. Ik ga eerst met deze ervaring aan de slag. Heel erg bedankt voor de nuttige en gezellige dag. Een aanrader voor iedereen die van fotograferen houd. Vriendelijke groeten, Marien Druiven.

Carl Gräfe. Zaterdag 13 aug.

Goedemiddag Ab, Bedankt voor je geduld en je ontzettend goede uitleg. Ik heb genoten afgelopen zaterdag. Bedankt, en wie weet tot de volgende cursus. gr Carl Gräfe. Zaterdag 13 aug.

Edith schol

Afgelopen zaterdag de vervolgcursus gedaan met oa flitstechniek en macrofotografie
In de ochtend theorie en in de middag praktijk.
Dit keer naar de Aalsmeerse plantenhal om mooie fotos van bloemen te maken en daarna naar de Abdij altijd leuk!
Ab maakt het beste in je los als het gaat om zijn enthousiasme.
Zijn cursussen zijn altijd ongedwongen, leerzaam en met veel persoonlijke aandacht, ik vind het altijd een "feestje"
Over 2 weken de cursus fotovisie, zin in.
Wil je een leuke leerzame dag dan zijn zijn cursussen van Ab een absolute aanrader.

Ron Bouber‎ op Facebook 10 feb.

De RAW-fotografieavond bijgewoond en het was weer klasse wat je op één avond kunt leren. Ook zelf geoefend op mijn eigen laptop en direct leuke resultaten. Kortom op een ontspannen manier veel geleerd. Ab hartelijk dank en tot volgende cursusavond!

Fred Stevenson 23 december

Op 23 december heb ik mee gedaan aan de Studiofotografie Doe-dag bij Ab.
Na ontvangst met koffie en thee werd eerst op heldere wijze de techniek doorgenomen van zowel de camera instellingen als het werken met studiolicht en de verschillende vormen daarin.
Zelfs aankooptips voor eventuele aanschaf van apparatuur kwamen daarbij aan de orde. Ik kon bij dit deel de basis die ik vorig jaar bij Ab had opgedaan bij de cursus Fotografie Totaal weer even opfrissen. Daarna volgde na een koffiepauze uiteraard de praktijk in de studio. Eerst met Kim, de dochter van Ab, die geduldig met verschillende outfits en in verschillende settings voor ons poseerde.
Na een korte lunch gingen we verder met twee andere frisse meiden, Daimy en Brit. Werken met twee modellen is toch weer anders. Daarbij werden door Ab uiteraard ook weer andere settings van de achtergrond en het studiolicht neergezet om mee te kunnen oefenen. Met zijn verkleedkist en andere attributen weet Ab iedere keer weer leuke en gevarieerde settings neer te zetten. Al met al een zeer geslaagde en leerzame dag die zeker is aan te bevelen voor fotografen die kennis willen maken met studiofotografie. De groepsgrootte van 6 personen was prima waarbij voldoend ruimte was voor ieder zijn eigen specifieke vragen.

Ellis Steenkamp

Foto-opleiding Totaal: De volgorde van de verschillende modules vond ik logisch, met sommige opdrachten vond ik het wel jammer dat de opdracht eerder kwam dan de modules, voorbeeld zou kunnen zijn het gebruik van de externe flitser. Aan de andere kant was dat ook wel een uitdaging, het dwingt je ook om de materie goed tot je nemen en zelf op onderzoek te gaan.

Gerda Dekker 12 september

Ik vond het ook een hele leuke excursie, het was geweldig weer, de groep was leuk, het landschap prachtig én de begeleiders leuk.

Gertjan Boots 1 september

Ab ik heb gisteren een leerzame ochtend gehad was erg leuk en alle foto'szijn goed gelukt als je weer een excursie heb hoop ik weer eens mee te kunnen.  

Peter Koenen 28 augustus

Ik, schoonvader van Tiny Dekker Koenen, heb de fotocursus/excursie heel erg leuk gevonden.  De cursus was een Vaderdag cadeautje van mijn kinderen met aanhang en kleinkinderen. Ik heb met veel plezier de uitleg aangehoord en weer leuke foto’s gemaakt in een omgeving waar ik anders nooit kom.

Tiny Dekker 27 augustus

Ik ben zaterdag 24 augustus voor de 3de keer mee geweest met Ab en Fred op fotoexcursie in de duinen bij Bergen.

Ik kan er zo van genieten om heel vroeg op pad te zijn met mijn camera en zeker als Fred ons de vrije hand geeft in de natuur. 

Ab geeft op een leuke en leerzame manier uitleg ook voor beginners. Het maakt niet uit met wat voor fototoestel je aan kom iedereen is welkom. Ab komt zo af en toe aan je vragen of het lukt en bekijkt je foto’s even op je toestel en geeft je tips waar nodig.

Elk jaar heeft zo zijn eigen weerbericht….Het eerste jaar hadden we een enorme wolkbreuk gehad maar daardoor hele mooie landschapfoto’s kunnen maken. Het tweede jaar hadden we mist. Ook weer heel bijzonder. Dit jaar stond de heide heel erg mooi in bloei en waren er veel vlinders en libelles. Zo maak je toch elk jaar weer andere foto’s op de zelfde locatie.

Klanten aan het woord

"Het was een gezellige en leerzame dag! Lila heeft ook veel geleerd. Ze is naar eigen zeggen “van 0 naar 20” gegaan. Bedankt"

- Mirjam Tervoort

"Beste Ab, jouw fotocursus op 13 augustus j.l. was voor mij een uitkomst om mijn ervaring in het maken van foto\'s een goede lift te geven."

- Marien Druiven

"Goedemiddag Ab, Bedankt voor je geduld en je ontzettend goede uitleg. Ik heb genoten afgelopen zaterdag. Bedankt, en wie weet tot de volgende cursus."

- Carl Gräfe

"Ik vond het ook een hele leuke excursie, het was geweldig weer, de groep was leuk, het landschap prachtig én de begeleiders leuk. 12 september"

- Gerda Dekker

"Ab ik heb gisteren een leerzame ochtend gehad was erg leuk en alle foto'szijn goed gelukt als je weer een excursie heb hoop ik weer eens mee te kunnen. 1 September.  "

- gertjan boots

"Ik, schoonvader van Tiny Dekker Koenen, heb de fotocursus/excursie heel erg leuk gevonden.  De cursus was een Vaderdag cadeautje van mijn kinderen met aanhang en kleinkinderen. Ik heb met veel plezier de uitleg aangehoord en weer leuke foto’s gemaakt in een omgeving waar ik anders nooit kom. 28 augustus."

- Peter Koenen

"Ik ben zaterdag 24 augustus voor de 3de keer mee geweest met Ab en Fred op fotoexcursie in de duinen bij Bergen. Ik kan er zo van genieten om heel vroeg op pad te zijn met mijn camera en zeker als Fred ons de vrije hand geeft in de natuur.  Ab geeft op een leuke en leerzame manier uitleg ook voor beginners. Het maakt niet uit met wat voor fototoestel je aan kom iedereen is welkom. Ab komt zo af en toe aan je vragen of het lukt en bekijkt je foto’s even op je toestel en geeft je tips waar nodig. Elk jaar heeft zo zijn eigen weerbericht….Het eerste jaar hadden we een enorme wolkbreuk gehad maar daardoor hele mooie landschapfoto’s kunnen maken. Het tweede jaar hadden we mist. Ook weer heel bijzonder. Dit jaar stond de heide heel erg mooi in bloei en waren er veel vlinders en libelles. Zo maak je toch elk jaar weer andere foto’s op de zelfde locatie. 27 augustus."

- Tiny Dekker

Top