fotocursus contact abbaart.nl

Recensies

Mirjam Tervoort en dochter Lila Algemene Basiscursus 22 sep 18:

Het was een gezellige en leerzame dag! Lila heeft ook veel geleerd. Ze is naar eigen zeggen “van 0 naar 20” gegaan. Bedankt.

Beste Ab, jouw fotocursus op 13 augustus j.l. was voor mij een uitkomst om mijn ervaring in het maken van foto\'s een goede lift te geven. De indeling en verhouding van een onderwerp op een foto is niet alleen belangrijk. Goede lichtsterkte en kleuren kunnen foto\'s een geweldige sfeer geven. Nu kan ik eindelijk betere beelden maken voor de site van mijn bedrijf. Ik ben er nog niet dus een vervolgcursus zit er wel in. Ik ga eerst met deze ervaring aan de slag. Heel erg bedankt voor de nuttige en gezellige dag. Een aanrader voor iedereen die van fotograferen houd. Vriendelijke groeten, Marien Druiven.

Goedemiddag Ab, Bedankt voor je geduld en je ontzettend goede uitleg. Ik heb genoten afgelopen zaterdag. Bedankt, en wie weet tot de volgende cursus. gr Carl Gräfe. Zaterdag 13 aug 16.

Afgelopen zaterdag de vervolgcursus gedaan met oa flitstechniek en macrofotografie
In de ochtend theorie en in de middag praktijk.
Dit keer naar de Aalsmeerse plantenhal om mooie fotos van bloemen te maken en daarna naar de Abdij altijd leuk!
Ab maakt het beste in je los als het gaat om zijn enthousiasme.
Zijn cursussen zijn altijd ongedwongen, leerzaam en met veel persoonlijke aandacht, ik vind het altijd een "feestje"
Over 2 weken de cursus fotovisie, zin in.
Wil je een leuke leerzame dag dan zijn zijn cursussen van Ab een absolute aanrader.
Edith schol

De algemene basiscursus: 'Het was een erg leerzame dag zeker voor een beginner als ik zelf ben. Alles wordt super eenvoudig uitgelegd. Zeker de middag waarbij we op verschillende locaties de theorie in praktijk mochten brengen was erg leerzaam. Ik heb mezelf al op gegeven voor de vervolg cursus want ik wil hier zeker verder mee komen'.


Ron Bouber‎ op Facebook 10 feb 15
De RAW-fotografieavond bijgewoond en het was weer klasse wat je op één avond kunt leren. Ook zelf geoefend op mijn eigen laptop en direct leuke resultaten. Kortom op een ontspannen manier veel geleerd. Ab hartelijk dank en tot volgende cursusavond!

 

 

Fred Stevenson
Op 23 december heb ik mee gedaan aan de Studiofotografie Doe-dag bij Ab.
Na ontvangst met koffie en thee werd eerst op heldere wijze de techniek doorgenomen van zowel de camera instellingen als het werken met studiolicht en de verschillende vormen daarin.
Zelfs aankooptips voor eventuele aanschaf van apparatuur kwamen daarbij aan de orde. Ik kon bij dit deel de basis die ik vorig jaar bij Ab had opgedaan bij de cursus Fotografie Totaal weer even opfrissen. Daarna volgde na een koffiepauze uiteraard de praktijk in de studio. Eerst met Kim, de dochter van Ab, die geduldig met verschillende outfits en in verschillende settings voor ons poseerde.
Na een korte lunch gingen we verder met twee andere frisse meiden, Daimy en Brit. Werken met twee modellen is toch weer anders. Daarbij werden door Ab uiteraard ook weer andere settings van de achtergrond en het studiolicht neergezet om mee te kunnen oefenen. Met zijn verkleedkist en andere attributen weet Ab iedere keer weer leuke en gevarieerde settings neer te zetten. Al met al een zeer geslaagde en leerzame dag die zeker is aan te bevelen voor fotografen die kennis willen maken met studiofotografie. De groepsgrootte van 6 personen was prima waarbij voldoend ruimte was voor ieder zijn eigen specifieke vragen.Ellis Steenkamp
Foto-opleiding Totaal:De volgorde van de verschillende modules vond ik logisch, met sommige opdrachten vond ik het wel jammer dat de opdracht eerder kwam dan de modules, voorbeeld zou kunnen
zijn het gebruik van de externe flitser. Aan de andere kant was dat ook wel een uitdaging, het dwingt je ook om de materie goed tot je nemen en zelf op onderzoek te gaan.

Ik heb de opleiding positief ervaren, je manier van "lesgeven" staat mij zeer aan. Je zeer positieve houding heeft er voor gezorgd dat een avond voorbij vloog en dat ik het soms
jammer vond dat de avond alweer voorbij was.

Ik heb veel opgestoken tijdens deze opleiding en geleerd om goed na te denken wat ik doe voordat ik de ontspan-knop indruk.
Zoals ook al tijdens de laatste avond besproken, vond ik het jammer dat het onderdeel Photoshop onderbelicht is gebleven.

 

Groet en tot 15 november.
John Jansen

Op zaterdag 4 oktober heb je tijdens ons jaarlijkse reunie weekend een workshop fotograferen verzorgd. De groep bestond uit 11 dames met opleidingen in de techniek en vormgeving, dus je had een geinteresseerd maar ook kritisch publiek. Je presentatie over de achtergronden en de technieken die komen kijken bij het fotograferen werd heel goed ontvangen. Wat wij vooral erg leuk vonden is dat je zowel op de hele technische vragen van de spiegelreflex bezitters in kon gaan, en de hobby fotografen met een compact camera evenzoveel en net zo nuttige richtlijnen kon geven. Instructie op maat dus.

Dat je de workshopdag bij ons op locatie in een vakantiewoning in Groet (Bergen NH) kon verzorgen was heerlijk ontspannen. Van daaruit konden we snel en makkelijk de duinen in om prachtige foto's te maken.

We willen je graag bedanken voor deze enorm leerzame en tegelijk gezellige, ontspannen dag. Volgens mij heeft Nederland er weer een paar enthousiaste hobby fotografen bij!

De Algemene basiscursus:
'het was een erg leerzame dag zeker voor een beginner als ik zelf ben. Alles wordt super eenvoudig uitgelegd. Zeker de middag waarbij we op verschillende locaties de theorie in praktijk mochten brengen was erg leerzaam. Ik heb mezelf al op gegeven voor de vervolg cursus want wil hier zeker verder mee komen'.

Robin Struyk

Zaterdag 20 september 2014 heb ik een fotoworkshop gevolgd. Ik ging er open en zonder verwachting heen. Maar ben er met heel veel praktische kennis weggegaan.
Echt tijdens de ochtend theorie krijg je veel maar behapbare informatie over, en hoe om te gaan met je camera. In de middag mag je de theorie in de praktijk brengen en merk je dat je al op een andere wijze fotografeert. Echt super leuk en een aanrader voor iedere foto liefhebber.'

Marcel Vreeburg

 

De Algemene basiscursus heb ik als heel waardevol ervaren. Ik had me vooraf al redelijk verdiept in de basishandelingen van de camera en de begrippen als scherptediepte, etc.,  maar doordat je alles van het begin opbouwde bleek dat ik enkele belangrijke handelingen niet goed aanpakte waardoor mijn foto’s niet altijd het gewenste resultaat hadden. Ik kan er nu mee verder. Maar ik vond vooral de inbreng van jouw praktijkervaring met kleine en grote tips waardevol. Het is goed om het eens van een echte fotograaf te horen. Het smaakt naar meer.'

Jeroen Oud


'Ik vond het een heel leerzame workshop met een goed programma. Wat ik ook prettig vond, is dat je iedere camera even nakeek of dat de instellingen goed stonden om handmatig te fotograferen. Daarnaast was het middagprogramma voldoende afwisselend om hetgeen je 's morgens geleerd had 's middags in de praktijk te brengen. Ik vond het helemaal geweldig en kom zeker terug voor een of twee andere workshop(s)!'

Claudia van den Heuvel

Van de cursus Fotografie Totaal heb ik echt ontzettend veel geleerd. Vooral de techniek van het fotograferen kwam goed aan bod en dat was ook precies wat ik zocht. Goede, heldere uitleg van een bevlogen docent.

Groet,
Dirkje