fotocursus contact abbaart.nl

De FotoVisiecursus
ziet het licht!

Geen technische workshop, maar puur met beeld bezig zijn! Wanneer is een foto goed? Hoe doe ik dat met fotograferen?
De subjectieve kant van de fotografie.

Veel voorbereiding is er aan vooraf gegaan om deze cursus tot een hit te maken.

Alles kom je aan de weet wat met de benadering van een onderwerp te maken heeft. Maar er passeren ook heel veel tips & tricks. Natuurlijk zullen er technische vragen zijn die even uitleg behoeven. Moet kunnen.

Waar gaat het nu allemaal om:
Compositieregels, kijken naar licht, camerastandpunt, perspectief in je foto's, invoerende lijnen, scherptediepte, achtergrond, wanneer welk objectief, abstraheren, panoramafoto's maken, hoe verhoog ik de impact van mijn foto's. Presentatie van je foto's, fotoalbums kunnen veel mooier, zwartwit-kleur. We kunnen zo heel lang doorgaan! Er wordt terdege ook op niveau naar foto's gekeken! Denk er ook weer niet te moeilijk over, het is geschikt voor elke (amateur) fotograaf.

Reisfotografie. Hoe bereid ik mij daar op voor? Wat kan ik het beste meenemen?

 

Heb je nog nooit gefotografeerd?
Dan ben je met deze cursus niet direct op z'n plaats. Het is dan beter om eerst de Algemene (basis)cursus te doorlopen. Heb je wat ervaring dan herken je fotosituaties en dringt alles veel beter tot je door.

Veel foto's worden getoond. Hele mooie, maar ook foto's wat aan mankeerd om duidelijk te maken hoe het beter kan en om je op ideeën te brengen.

Ook word je uitgenodigd om eigen werk mee te nemen. Dit hoeven niet meteen je beste foto's te zijn. Soms gaat het om foto's waar je niet goed raad mee weet.

Een boekje wordt bijgeleverd als naslagwerk om de belangrijkste regels op een rijtje te houden.

In de middag zal er nog gefotografeerd worden op bijzondere locaties om het een en ander uit te proberen.
Wil je met je laptop,iPad of fotoalbum fotowerk zichtbaar maken? Prima. Uit ervaring weet ik dat er ook de nodige uitwisseling met de andere cursisten zal zijn.

Opdrachten worden op verzoek voorgesteld om die thuis tot uitvoering te brengen. Je kunt de fotoselectie daarna mailen voor commentaar!

Meenemen
Je camera-uitrusting met misschien een statief als je die hebt. Statieven zijn hier ook voorhanden. eventueel je laptop en/of foto's op een usb-stick.

Tijdsbesteding
1 dag van 10.00 u. tot 16.15 u.

Kosten: € 79,- p.p. 

Inclusief
Cursusmateriaal, koffie/thee, versnaperingen en lunch.

Deelname
Max. 8 personen.

Opsomming in pdf
(te downloaden door op de onderstaande link te klikken) Even in het kort wat er zoal in deze cursus aan de orde komt:
PDF opsomming Fotovisie

Dit wordt echt
een hele fijne dag!