fotocursus contact abbaart.nl

Opleiding Fotografie Totaal

(met certificaat na afloop!)

De start van de nieuwe reeksen:

zie cursusdata.

Nu extra: een opdracht uit te werken over een periode van 4 weken. Keuze uit diverse onderwerpen. Groot printen van 1 vd foto's van een ieder op de laatste avond. Te exposeren in galerie Baart&Baart.

Deze nieuwe cursus van in totaal 9 cursusavonden en een dagdeel van een zaterdag is een compleet pakket voor de serieuze (amateur) fotograaf die het gewoon fijn vindt om lekker met fotografie bezig te zijn!

Ook bedoeld voor de fotograaf die de Fotovakschool of Foto-academie overweegt. De opleiding hier is ook te gebruiken als 'opstap' voor bv de Fotovakschool als je meer pretenties hebt. Je kunt dan de basisopleiding overslaan (wordt geaccepteerd).Weet dat die opleidingen een maximum aan tijdbesteding en financiën vergen.
Ik ben zelf docent geweest.

Wat is het verschil:

Wij proberen alles wat gestroomlijnder en directer aan te pakken dan andere instituten.

In de Fotografie Totaal opleiding gaat het om de hedendaagse fotografie en technieken in al z’n vormen. Het doceren van techniek is echt beperkt bij de Fotovakschool of Foto-academie, terwijl het toch de basis is.

Kan iedereen dit volgen?
Neen. Je zult echt al bezig moeten zijn met fotografie. Duidelijke affiniteit hebben. Moet je dan al veel kennis hebben? Juist als je voelt dat dat te kort schiet, is deze opleiding een must. Je leert dan snel en met overtuiging!

 

Heb je eerder de basiscursus elders of de Algemene basiscursus hier gedaan, dan strekt je dat tot voordeel!

Wat voor apparatuur is nodig?
Heb je alleen een compactcamera, dan lukt het niet. Een spiegelreflex- of systeemcamera voldoet. Heb je een laptop, dan kun je hier en thuis het makkelijkst werken. Zonder de juiste computerapparatuur kun je hier die hier gebruiken. Pc's en Macs aanwezig.

Wat is de lesstof?
- Kort wat basisbeginselen camera-uitleg zover nodig,
- een vervolg fotografie, camera en andere apparatuur.
- gebruik externe flitser
- studiofotografie
- fotovisie- beeldvorming
- wekelijks foto-opdrachten
met nabespreking,
- fotobewerking (Photoshop)
- fotograferen in RAW
- tips en tricks voor oa calibratie van je beeldscherm en printen. Een nieuw helder geschreven boekwerk geeft je extra begeleiding. Ter aanvulling voor het Photoshop gedeelte krijg je ook geschikte foto's.

Na deze opleiding zul je echt in staat zijn om meer dan alleen je mooiste foto’s te maken, maaar zal ook een goede start zijn voor foto- opdrachten.

Door de ontstane connecties in de groep, breid je je netwerk mooi uit.

Tijdsbesteding
9 opvolgende dinsdag-avonden van 19.45 u. tot 22.15 u. en een deel van een zaterdag.

Kosten: € 315,- p.p.

Inclusief
Cursusmateriaal, koffie, thee en versnaperingen.

Deelname
Max. 8 personen.

Start zie cursusdata.

Recensie:

De volgorde van de verschillende modules vond ik logisch, met sommige opdrachten vond ik het wel jammer dat de opdracht eerder kwam dan de modules, voorbeeld zou kunnen zijn het gebruik van de externe flitser. Aan de andere kant was dat ook wel een uitdaging, het dwingt je ook om de materie goed tot je nemen en zelf op onderzoek te gaan.

Ik heb de opleiding positief ervaren, je manier van "lesgeven" staat mij zeer aan. Je zeer positieve houding heeft er voor gezorgd dat een avond voorbij vloog en dat ik het soms
jammer vond dat de avond alweer voorbij was.

Ik heb veel opgestoken tijdens deze opleiding en geleerd om goed na te denken wat ik doe voordat ik de ontspan-knop indruk.

John Jansen

Zoals ook al tijdens de laatste avond besproken, vond ik het jammer dat het onderdeel Photoshop wat onderbelicht is gebleven.