Workshop analoge fotografie


Geen fotobeelden om terug te kijken. Het filmrolletje wordt weer populair! Hoe moet dat dan?
Ab heeft de analoge camera's die geleend kunnen worden. In dat geval even het verzoek mailen.

Eén zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Kosten: € 75,- inclusief koffie/thee, naslagwerk, film en lunch.
Evt kun je je inschrijven voor een avond van 20.00 tot 22.15 uur. Incl koffie/thee (1,5 week later). Kosten € 32,50.
Opgeven via mail of de betalingsmodule. Er is op dit moment geen dag gepland.

 

 

Te beginnen met een geschikte camera, bedoeld voor filmpjes.
Ab zorgt voor de filmrolletjes (kleinbeeld). Ieder één als basis.

De praktijk is in de duinen. Ook kunnen we foto-portretten maken bij de boer met dieren. De laatste locatie is ergens binnen. Vooraf is er theorie en uitleg van het gebruik en werking van je fotocamera.
Gebruik je automatische belichting in je fotocamera? Spannender en basic is het werken met een belichtingsmeter (van Ab). We stellen dan sluitertijd en diafragma in op de camera. Ook volgt er uitleg voor de ontwikkeling en het afdrukken van de films. Met de vervolgavond kijken we naar de foto’s. Ook gaan we de betere foto’s scannen en uitvergroten voor op de iMac 27’’. Wat printen lukt ook vast wel. 
Foto’s kunnen dan in kleur of zwart-wit. De scans van de negatieven stuur ik per mail naar je toe. De negatieven kun je misschien elders ook nog in de doka vergroten.

Dit wordt wel een heel speciale dag en avond!

Inschrijving is rond na de betaling (zie hieronder). Vragen hierover of over de cursus? Bel of mail gerust even. Een kleine week voor de aanvang ontvangt u alle benodigde info voor de cursus.

Klanten aan het woord

"Het was een gezellige en leerzame dag! Lila heeft ook veel geleerd. Ze is naar eigen zeggen “van 0 naar 20” gegaan. Bedankt"

- Mirjam Tervoort

"Beste Ab, jouw fotocursus op 13 augustus j.l. was voor mij een uitkomst om mijn ervaring in het maken van foto\'s een goede lift te geven."

- Marien Druiven

"Goedemiddag Ab, Bedankt voor je geduld en je ontzettend goede uitleg. Ik heb genoten afgelopen zaterdag. Bedankt, en wie weet tot de volgende cursus."

- Carl Gräfe

"Ik vond het ook een hele leuke excursie, het was geweldig weer, de groep was leuk, het landschap prachtig én de begeleiders leuk. 12 september"

- Gerda Dekker

"Ab ik heb gisteren een leerzame ochtend gehad was erg leuk en alle foto'szijn goed gelukt als je weer een excursie heb hoop ik weer eens mee te kunnen. 1 September.  "

- gertjan boots

"Ik, schoonvader van Tiny Dekker Koenen, heb de fotocursus/excursie heel erg leuk gevonden.  De cursus was een Vaderdag cadeautje van mijn kinderen met aanhang en kleinkinderen. Ik heb met veel plezier de uitleg aangehoord en weer leuke foto’s gemaakt in een omgeving waar ik anders nooit kom. 28 augustus."

- Peter Koenen

"Ik ben zaterdag 24 augustus voor de 3de keer mee geweest met Ab en Fred op fotoexcursie in de duinen bij Bergen. Ik kan er zo van genieten om heel vroeg op pad te zijn met mijn camera en zeker als Fred ons de vrije hand geeft in de natuur.  Ab geeft op een leuke en leerzame manier uitleg ook voor beginners. Het maakt niet uit met wat voor fototoestel je aan kom iedereen is welkom. Ab komt zo af en toe aan je vragen of het lukt en bekijkt je foto’s even op je toestel en geeft je tips waar nodig. Elk jaar heeft zo zijn eigen weerbericht….Het eerste jaar hadden we een enorme wolkbreuk gehad maar daardoor hele mooie landschapfoto’s kunnen maken. Het tweede jaar hadden we mist. Ook weer heel bijzonder. Dit jaar stond de heide heel erg mooi in bloei en waren er veel vlinders en libelles. Zo maak je toch elk jaar weer andere foto’s op de zelfde locatie. 27 augustus."

- Tiny Dekker

Top