Photoshop fotobewerkingscursus

In het atelier van Ab Baart in Heiloo, waar ook pc's en Mac's aanwezig zijn.

Fijner is het als je zelf beschikt over een laptop. Als je dan ook nog over Photoshop beschikt is het top.
Adobe biedt Photoshop en Lighroom in een huurpakket aan a € 12,50.
Hoofddocent Ab zal alle ins & outs uit de doeken doen.
Als extra informatie en naslagwerk om thuis aan de slag te kunnen wordt er digi-beeldmateriaal verstrekt.
Omdat er nu veel uitgewerkt wordt met filterpakketten en aan Photoshop toegevoegde programma's, gaan we daar ook wat op in.
Tijdens deze cursus gaan we de handling van foto's met Photoshop uitleggen.
Nabewerking in Photoshop is bijzonder, omdat er veel handelingen mogelijk zijn, want wil je wat in deze hobby/beroep/design betekenen, dan is dit soms een must.
Vaak hand in hand met Lightroom (dit is weer een aparte cursus).

Er zijn er die zeggen: 'ik gebruik Lightroom en daar moet ik hetzelfde mee kunnen doen'!
Lightroom is net als met Photoshop heel fijn om RAW-files mee uit te werken en dan uiteindelijk te exporteren naar een jpg- of tiff bestand. Archiveren, selecteren, printen etcetera is allemaal heel fijn. Hier voldoet Lightroom uitstekend in.
Photoshop is ook vooral bedoeld voor plaatselijke bewerkingen, al kun je ook alle RAW-handelingen doen. Dit is een onderdeel van de cursus.
We gaan werken met de latere versies van Adobe Photoshop CC. Uitwisseling van programma's met de cursisten sluiten we niet uit.
Beeldmateriaal wordt aangeleverd voor jouw pc/laptop of Windows/Apple, zodat je er direct mee aan de slag kunt en daarmee handigheid op doet met de genoemde programma's.

Alles wordt begeleid met een geraffineerd boekje als naslagwerk. In dit boekje veel voorbeeldfoto's en illustraties.

Ligt het niveau nu echt hoog?
In de praktijk valt dat best mee, het lukt altijd. Zeker als je er veel zin in hebt.

Tijdsbesteding: 1 Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. We nemen ook tijd voor koffie/thee/cake,
maar ook is de lunch inbegrepen.

Kosten: € 95,- p.p.

Deelname
Maximaal 4 personen.

Inschrijving is rond na de betaling (zie hieronder). Vragen hierover of over de cursus? Bel of mail gerust even. Een kleine week voor de aanvang ontvangt u alle benodigde info voor de cursus.

Om uit te printen:
OpsommingPhotoshop.pdf

Klanten aan het woord

"Het was een gezellige en leerzame dag! Lila heeft ook veel geleerd. Ze is naar eigen zeggen “van 0 naar 20” gegaan. Bedankt"

- Mirjam Tervoort

"Beste Ab, jouw fotocursus op 13 augustus j.l. was voor mij een uitkomst om mijn ervaring in het maken van foto\'s een goede lift te geven."

- Marien Druiven

"Goedemiddag Ab, Bedankt voor je geduld en je ontzettend goede uitleg. Ik heb genoten afgelopen zaterdag. Bedankt, en wie weet tot de volgende cursus."

- Carl Gräfe

"Ik vond het ook een hele leuke excursie, het was geweldig weer, de groep was leuk, het landschap prachtig én de begeleiders leuk. 12 september"

- Gerda Dekker

"Ab ik heb gisteren een leerzame ochtend gehad was erg leuk en alle foto'szijn goed gelukt als je weer een excursie heb hoop ik weer eens mee te kunnen. 1 September.  "

- gertjan boots

"Ik, schoonvader van Tiny Dekker Koenen, heb de fotocursus/excursie heel erg leuk gevonden.  De cursus was een Vaderdag cadeautje van mijn kinderen met aanhang en kleinkinderen. Ik heb met veel plezier de uitleg aangehoord en weer leuke foto’s gemaakt in een omgeving waar ik anders nooit kom. 28 augustus."

- Peter Koenen

"Ik ben zaterdag 24 augustus voor de 3de keer mee geweest met Ab en Fred op fotoexcursie in de duinen bij Bergen. Ik kan er zo van genieten om heel vroeg op pad te zijn met mijn camera en zeker als Fred ons de vrije hand geeft in de natuur.  Ab geeft op een leuke en leerzame manier uitleg ook voor beginners. Het maakt niet uit met wat voor fototoestel je aan kom iedereen is welkom. Ab komt zo af en toe aan je vragen of het lukt en bekijkt je foto’s even op je toestel en geeft je tips waar nodig. Elk jaar heeft zo zijn eigen weerbericht….Het eerste jaar hadden we een enorme wolkbreuk gehad maar daardoor hele mooie landschapfoto’s kunnen maken. Het tweede jaar hadden we mist. Ook weer heel bijzonder. Dit jaar stond de heide heel erg mooi in bloei en waren er veel vlinders en libelles. Zo maak je toch elk jaar weer andere foto’s op de zelfde locatie. 27 augustus."

- Tiny Dekker

Top