Fotografie Opleiding Totaal


Vind je het top om met fotografie bezig te zijn? Deze opleiding biedt veel aspecten om daar aan te voldoen. Het tempo is goed te doen, maar er wordt best veel gedaan.
Ben je echt een beginneling, dan is het niet voor jou geschikt. Doe dan eerst de Algemene Basiscursus. 

Ook bedoeld voor de fotograaf die de Fotovakschool of Foto-academie overweegt. De opleiding hier is ook te gebruiken als technische opstap voor bv de Fotovakschool/Foto-academie als je nog meer pretenties hebt. Je kunt dan daar de basisopleiding overslaan (wordt geaccepteerd). Weet dat die opleidingen een maximum aan tijdbesteding en financiën vergen. 
Ik ben er zelf docent geweest. Na afloop krijg je hier een certificaat!

Wat is het verschil:

Wij proberen alles wat gestroomlijnder en directer aan te pakken dan andere instituten. Dit qua techniek, maar ook qua beeldvisie.
Met de Fotografie Totaal opleiding gaat het om de hedendaagse fotografie en technieken in al z’n vormen. Het doceren van techniek is vaak wat summier bij andere gevestigde foto-academies, terwijl het toch de basis is.

Kan iedereen dit volgen? 
Neen. Je zult echt al wat foto-minded moeten zijn met fotografie. Affiniteit hebben. Moet je dan al veel kennis hebben? Juist als je voelt dat dat te kort schiet is deze opleiding een must. Je leert dan snel en met overtuiging!

Heb je eerder de basiscursus elders of de Algemene basiscursus hier gedaan, dan strekt je dat tot voordeel!

Wat voor apparatuur is nodig?
Heb je alleen een compactcamera, dan lukt het niet. Elke spiegelreflex- of systeemcamera voldoet. Heb je een laptop, dan kun je hier en thuis doorgaan met werken met de lessen digitaal. Ook zonder de juiste computerapparatuur kun je hier toch aan de slag. Pc's en Macs zijn hier aanwezig.

Wanneer? Op 5 verspreide zaterdagen van 10.00 tot 14.00 uur. 

Wat houdt de lesstof in?
- Kort wat basisbeginselen camera-techniek 
- een vervolgdeel fotografie, camera en andere apparatuur. Fotograferen in M-mode en Tv of S-mode
- macro, wat komt er bij kijken
- gebruik reportageflitser 
- studiofotografie met flitsapparatuur
- fotovisie- beeldvorming
- bij elke cursuszaterdag ontvang je foto-opdrachten met nabespreking.
- nu extra: een opdracht (serie van 6 foto's) uit te werken over een periode van een aantal weken. Keuze uit diverse onderwerpen. Groot printen van 1 vd foto's van de serie van elke deelnemer door Ab.
- fotobewerking ook wat met Photoshop.
- fotograferen in RAW met Lightroom om hier uit te werken
- tips en tricks voor oa calibratie van je beeldscherm en printen. Een nieuw helder geschreven boekwerk geeft je extra begeleiding. Ter aanvulling voor het Photoshop gedeelte krijg je ook geschikte foto's.

Op één van de geplande zaterdagen gaan we op locatie fotograferen (zand strand en duinen).

Na deze opleiding zul je echt in staat zijn om meer dan alleen je mooiste foto’s te maken, maar zal het ook een goede start zijn voor foto-opdrachten.
Door de ontstane connecties in de groep, breid je je netwerk mooi uit.

Vragen over de cursus? Bel of mail gerust even. Een kleine week voor de aanvang ontvangt u alle benodigde info voor de cursus.

Een timelapsfilmpje maken lijkt moeilijk, maar valt mee. Ab helpt. Zie hieronder:

 

Klanten aan het woord

"Het was een gezellige en leerzame dag! Lila heeft ook veel geleerd. Ze is naar eigen zeggen “van 0 naar 20” gegaan. Bedankt"

- Mirjam Tervoort

"Beste Ab, jouw fotocursus op 13 augustus j.l. was voor mij een uitkomst om mijn ervaring in het maken van foto\'s een goede lift te geven."

- Marien Druiven

"Goedemiddag Ab, Bedankt voor je geduld en je ontzettend goede uitleg. Ik heb genoten afgelopen zaterdag. Bedankt, en wie weet tot de volgende cursus."

- Carl Gräfe

"Ik vond het ook een hele leuke excursie, het was geweldig weer, de groep was leuk, het landschap prachtig én de begeleiders leuk. 12 september"

- Gerda Dekker

"Ab ik heb gisteren een leerzame ochtend gehad was erg leuk en alle foto'szijn goed gelukt als je weer een excursie heb hoop ik weer eens mee te kunnen. 1 September.  "

- gertjan boots

"Ik, schoonvader van Tiny Dekker Koenen, heb de fotocursus/excursie heel erg leuk gevonden.  De cursus was een Vaderdag cadeautje van mijn kinderen met aanhang en kleinkinderen. Ik heb met veel plezier de uitleg aangehoord en weer leuke foto’s gemaakt in een omgeving waar ik anders nooit kom. 28 augustus."

- Peter Koenen

"Ik ben zaterdag 24 augustus voor de 3de keer mee geweest met Ab en Fred op fotoexcursie in de duinen bij Bergen. Ik kan er zo van genieten om heel vroeg op pad te zijn met mijn camera en zeker als Fred ons de vrije hand geeft in de natuur.  Ab geeft op een leuke en leerzame manier uitleg ook voor beginners. Het maakt niet uit met wat voor fototoestel je aan kom iedereen is welkom. Ab komt zo af en toe aan je vragen of het lukt en bekijkt je foto’s even op je toestel en geeft je tips waar nodig. Elk jaar heeft zo zijn eigen weerbericht….Het eerste jaar hadden we een enorme wolkbreuk gehad maar daardoor hele mooie landschapfoto’s kunnen maken. Het tweede jaar hadden we mist. Ook weer heel bijzonder. Dit jaar stond de heide heel erg mooi in bloei en waren er veel vlinders en libelles. Zo maak je toch elk jaar weer andere foto’s op de zelfde locatie. 27 augustus."

- Tiny Dekker

Top