Fotografie Basis Totaal

Basiscursus Totaal: 
Deze cursus kun je goed doen als je weinig fototechnische vaardigheden hebt en misschien nog geen basiscursus gedaan hebt.
- 4 Avonden theorie met praktijk in de studio. Van 20.00 tot 22.15 uur. 
- Eén zaterdagdeel praktijk van 3 uur. 
- Enkele opdrachten voor thuis om tussendoor wat te testen.
Op de praktijkdag is de koffie met versnapering voor Ab z'n rekening.

Is dit voor mij geschikt? Iedereen kan het volgen. Het tempo is wat lager, maar ook wat uitgebreider.
Uiteraard heb je er zin in! Dit enthousiasme zorgt er voor dat het altijd goed komt.
Fijn is het als je een geschikte camera-uitrusting hebt. Dat hoeft geen fototas vol te zijn.
Een systeemcamera of spiegelreflexcamera waarmee je lenzen kunt verwisselen, verdient de voorkeur. Een compactcamera voldoet ook prima.

Ab adviseert ook voor aankopen zonodig.

Hoe ziet het schema eruit:

Avond 1: beginselen van de fotografie en camera. Handig is het dat je begrijpt wat de camera echt doet. Je kunt dan veel beter begrijpen wat je instelt..
Dit lijkt moeilijker dan het is. 

Avond 2: wat aanvulling, maar ook gaan we wat praktijk doen. Opnamen in de studio. Ab kijkt eerst met jou naar je camera hoe die in te stellen en of je dat begrijpt.

Avond 3: We kijken naar enkele gemaakte foto's van de opdracht. Ook wat Fotovisie.
Hoe kijk je naar je te maken foto’s. Onderscheid maken in foto-objecten. 

Avond 4: We kijken naar enkele gemaakte foto's van de opdracht 
-Aanvulling van mogelijkheden van je camera en het fotograferen.
-Advies en demonstratie van eenvoudige gratis bewerkingsprogramma’s en filterpakketten om je foto’s evt mee uit te werken (een overzicht wordt verstrekt).

Inschrijving is rond na de betaling (zie hieronder). Vragen hierover of over de cursus? Bel of mail even. Een kleine week voor de aanvang ontvangt u alle benodigde info voor de cursus.

BasiscursusTotaal.pdf

Klanten aan het woord

"Het was een gezellige en leerzame dag! Lila heeft ook veel geleerd. Ze is naar eigen zeggen “van 0 naar 20” gegaan. Bedankt"

- Mirjam Tervoort

"Beste Ab, jouw fotocursus op 13 augustus j.l. was voor mij een uitkomst om mijn ervaring in het maken van foto\'s een goede lift te geven."

- Marien Druiven

"Goedemiddag Ab, Bedankt voor je geduld en je ontzettend goede uitleg. Ik heb genoten afgelopen zaterdag. Bedankt, en wie weet tot de volgende cursus."

- Carl Gräfe

"Ik vond het ook een hele leuke excursie, het was geweldig weer, de groep was leuk, het landschap prachtig én de begeleiders leuk. 12 september"

- Gerda Dekker

"Ab ik heb gisteren een leerzame ochtend gehad was erg leuk en alle foto'szijn goed gelukt als je weer een excursie heb hoop ik weer eens mee te kunnen. 1 September.  "

- gertjan boots

"Ik, schoonvader van Tiny Dekker Koenen, heb de fotocursus/excursie heel erg leuk gevonden.  De cursus was een Vaderdag cadeautje van mijn kinderen met aanhang en kleinkinderen. Ik heb met veel plezier de uitleg aangehoord en weer leuke foto’s gemaakt in een omgeving waar ik anders nooit kom. 28 augustus."

- Peter Koenen

"Ik ben zaterdag 24 augustus voor de 3de keer mee geweest met Ab en Fred op fotoexcursie in de duinen bij Bergen. Ik kan er zo van genieten om heel vroeg op pad te zijn met mijn camera en zeker als Fred ons de vrije hand geeft in de natuur.  Ab geeft op een leuke en leerzame manier uitleg ook voor beginners. Het maakt niet uit met wat voor fototoestel je aan kom iedereen is welkom. Ab komt zo af en toe aan je vragen of het lukt en bekijkt je foto’s even op je toestel en geeft je tips waar nodig. Elk jaar heeft zo zijn eigen weerbericht….Het eerste jaar hadden we een enorme wolkbreuk gehad maar daardoor hele mooie landschapfoto’s kunnen maken. Het tweede jaar hadden we mist. Ook weer heel bijzonder. Dit jaar stond de heide heel erg mooi in bloei en waren er veel vlinders en libelles. Zo maak je toch elk jaar weer andere foto’s op de zelfde locatie. 27 augustus."

- Tiny Dekker

Top