Foto-excursie 'De Bloeiende Duinen' in Bergen

Hallo beste natuur- en fotoliefhebber,

In de duinen en heide van Bergen aan Zee. Alles is mooi zo vroeg op de ochtend.

Fred van den Bosch is de boswachter die ons de mooiste plekken zal laten zien.

Ab Baart is als fotograaf de excursieleider.

Start: beide dagen 7:30 uur.

Lekker vroeg in de ochtend (7.20 uur) verzamelen de deelnemers zich bij de parkeerplaats van de Uilenvangersweg.

Er heerlijk ontspannen uit te zijn om lekker in de duinen te banjeren met de foto-apparatuur waar je je vakantiefoto’s mee schiet. Elke camera voldoet. Smartcamera? Doen!  

Start: in het vroege daglicht, de zon tegemoet. De groep kan uit circa 15 personen bestaan en wordt begeleid door boswachter Fred van den Bosch van de PWN die alle in en outs kent van het duingebied. Belangrijk is vooral de bijdrage van Ab Baart die als fotograaf en fotocursusleider van fotocursus.nl een ieder in het zadel helpt met de instellingen van de camera, maar ook de groep ‘fotografisch’ laat kijken om fotovisie te ontwikkelen waardoor er betere foto’s kunnen ontstaan.

Landschappen zo vroeg met de opkomende zon en mist bij de grond. Duizend en één spinnenwebben tussen de bloeiende heide. We gaan ook op zoek naar de schaapskudde die in de duinen zijn werkt doet.

Op de tweede zaterdag gaan we speciaal voor de vormen van een immens groot stuifduin om allerlei vormen door de wind vast te leggen. Dit stuifduin is normaal alleen in de verte zichtbaar in het landschap, ver van de paden.

Normaal niet te bezoeken. De mooie langharige Schotse Hooglanders. In de bekende gebieden kijken ze niet op of om. Hier zijn ze oplettender en daardoor mooier te fotograferen! Ook mooie landschappen met waterlopen.

Op beide dagen drinken we onderweg we koffie/thee met koek waar Ab voor zorgt. Er volgt dan ook nog een kleine lezing door Ab die daarvoor een hand-out verstrekt.

Leuker kan het niet!

Voor deze excursies zijn op beide dagen een maximaal aantal deelnemers te boeken. Opgeven kan als data bekend zijn via info@abbaart.nl graag met vermelding van mobiel telefoonnummer.

De kosten voor de workshop zijn € 29,00 per persoon per excursie. 

Meer info volgt na aanmelding en een aantal dagen vóór de aanvang. De ochtend is om circa 11.15 uur ten einde.

Groeten Ab Baart

Een leuke introfilm is hier te zien:
Foto-duinexcursies

DuinexcursiesaankondigingPWNmei20.pdf


 

Klanten aan het woord

"Het was een gezellige en leerzame dag! Lila heeft ook veel geleerd. Ze is naar eigen zeggen “van 0 naar 20” gegaan. Bedankt"

- Mirjam Tervoort

"Beste Ab, jouw fotocursus op 13 augustus j.l. was voor mij een uitkomst om mijn ervaring in het maken van foto\'s een goede lift te geven."

- Marien Druiven

"Goedemiddag Ab, Bedankt voor je geduld en je ontzettend goede uitleg. Ik heb genoten afgelopen zaterdag. Bedankt, en wie weet tot de volgende cursus."

- Carl Gräfe

"Ik vond het ook een hele leuke excursie, het was geweldig weer, de groep was leuk, het landschap prachtig én de begeleiders leuk. 12 september"

- Gerda Dekker

"Ab ik heb gisteren een leerzame ochtend gehad was erg leuk en alle foto'szijn goed gelukt als je weer een excursie heb hoop ik weer eens mee te kunnen. 1 September.  "

- gertjan boots

"Ik, schoonvader van Tiny Dekker Koenen, heb de fotocursus/excursie heel erg leuk gevonden.  De cursus was een Vaderdag cadeautje van mijn kinderen met aanhang en kleinkinderen. Ik heb met veel plezier de uitleg aangehoord en weer leuke foto’s gemaakt in een omgeving waar ik anders nooit kom. 28 augustus."

- Peter Koenen

"Ik ben zaterdag 24 augustus voor de 3de keer mee geweest met Ab en Fred op fotoexcursie in de duinen bij Bergen. Ik kan er zo van genieten om heel vroeg op pad te zijn met mijn camera en zeker als Fred ons de vrije hand geeft in de natuur.  Ab geeft op een leuke en leerzame manier uitleg ook voor beginners. Het maakt niet uit met wat voor fototoestel je aan kom iedereen is welkom. Ab komt zo af en toe aan je vragen of het lukt en bekijkt je foto’s even op je toestel en geeft je tips waar nodig. Elk jaar heeft zo zijn eigen weerbericht….Het eerste jaar hadden we een enorme wolkbreuk gehad maar daardoor hele mooie landschapfoto’s kunnen maken. Het tweede jaar hadden we mist. Ook weer heel bijzonder. Dit jaar stond de heide heel erg mooi in bloei en waren er veel vlinders en libelles. Zo maak je toch elk jaar weer andere foto’s op de zelfde locatie. 27 augustus."

- Tiny Dekker

Top