Foto-excursie Diergaarde Blijdorp dierentuin

Diergaarde Blijdorp dierentuin ofwel safari:

 

Het is even reizen, maar dan heb je ook wat! Verschillende dierentuinen maken het fotograferen niet eenvoudig. Uiteraard is dit logisch. De veiligheid staat voorop.

Er zijn dierentuinen waarbij je als fotograaf beter uit de voeten kunt. Vandaar deze trip naar Blijdorp.

Afgelopen voorjaar stond er wat gepland wat niet door kon gaan ivm corona.

Nu weer in de planning. Ik zou af willen spreken bij de ingang om 10.00 uur op zaterdag 10 oktober. Er wordt strikt omgegaan met afgesproken aanvangstijd bij de kassa. Wat zal dit leuk worden! Wat zijn de kosten buiten de toegang: € 39,-. De entree is € 23,50.

Het eerste kopje koffie en koek is van Ab.

Apparatuur: gewoon wat je hebt. Je fotografeert op normale afstanden met een standaard lens, met een telelens eventueel en misschien kun je ook dichtbij goed fotograferen. Heb je een macrolens? Altijd meenemen! Met een compactcamera lukt dichtbij fotograferen (macro) altijd.

Elke camera voldoet. Met je smartphone lukt het ook, maar dan is de techniek wat beknopt.

Ab geeft tijdens de koffie nog een kleine lezing met naslagwerk. Voor de lunch neem je evt wat mee. Kijk maar. Misschien in overleg nuttigen we daar nog wat.

Hier moet je mooiste foto’s kunnen maken en wat een leuke dag!

Ik hoor graag van je.

Klanten aan het woord

"Het was een gezellige en leerzame dag! Lila heeft ook veel geleerd. Ze is naar eigen zeggen “van 0 naar 20” gegaan. Bedankt"

- Mirjam Tervoort

"Beste Ab, jouw fotocursus op 13 augustus j.l. was voor mij een uitkomst om mijn ervaring in het maken van foto\'s een goede lift te geven."

- Marien Druiven

"Goedemiddag Ab, Bedankt voor je geduld en je ontzettend goede uitleg. Ik heb genoten afgelopen zaterdag. Bedankt, en wie weet tot de volgende cursus."

- Carl Gräfe

"Ik vond het ook een hele leuke excursie, het was geweldig weer, de groep was leuk, het landschap prachtig én de begeleiders leuk. 12 september"

- Gerda Dekker

"Ab ik heb gisteren een leerzame ochtend gehad was erg leuk en alle foto'szijn goed gelukt als je weer een excursie heb hoop ik weer eens mee te kunnen. 1 September.  "

- gertjan boots

"Ik, schoonvader van Tiny Dekker Koenen, heb de fotocursus/excursie heel erg leuk gevonden.  De cursus was een Vaderdag cadeautje van mijn kinderen met aanhang en kleinkinderen. Ik heb met veel plezier de uitleg aangehoord en weer leuke foto’s gemaakt in een omgeving waar ik anders nooit kom. 28 augustus."

- Peter Koenen

"Ik ben zaterdag 24 augustus voor de 3de keer mee geweest met Ab en Fred op fotoexcursie in de duinen bij Bergen. Ik kan er zo van genieten om heel vroeg op pad te zijn met mijn camera en zeker als Fred ons de vrije hand geeft in de natuur.  Ab geeft op een leuke en leerzame manier uitleg ook voor beginners. Het maakt niet uit met wat voor fototoestel je aan kom iedereen is welkom. Ab komt zo af en toe aan je vragen of het lukt en bekijkt je foto’s even op je toestel en geeft je tips waar nodig. Elk jaar heeft zo zijn eigen weerbericht….Het eerste jaar hadden we een enorme wolkbreuk gehad maar daardoor hele mooie landschapfoto’s kunnen maken. Het tweede jaar hadden we mist. Ook weer heel bijzonder. Dit jaar stond de heide heel erg mooi in bloei en waren er veel vlinders en libelles. Zo maak je toch elk jaar weer andere foto’s op de zelfde locatie. 27 augustus."

- Tiny Dekker

Top